Blogg

 1. Fordelene ved å lese for babyer

  opprettet den under Barn

  Det er aldri for tidlig - eller for sent å starte

   

  Selv om babyen din ikke kan forstå alt i en bok eller uttale bokstavene i alfabetet er det ikke for tidlig å introdusere den lille for bøkenes magi.

  "Å lese for babyer og små barn er så viktig," sier barnelege Sarah Klein, MD.  “Det er selve byggesteinene for språket. Og det gir verktøy for å danne livslange sosiale- og emosjonelle ferdigheter. ”

  Skriv en kommentar

 2. Rhinitt, det vil si enkel forkjølelse og behandling

  opprettet den

  Rhinitt (også kjent som forkjølelse) er en av de vanligste sykdommene hos små barn. Det begynner når barnet kommer inn i større sosiale grupper (for eksempel barnehage). Herfra kan barnet kan få flere forkjølelser i året, vanligvis om høsten og vinteren.

  Rhinitt/forkjølelse er forårsaket av en virusinfeksjon. Patogenene forårsaker betennelse og irritasjon i nese- og halsslimhinnen.

  De fleste kalles rhinovirus, men kan være forårsaket av mer enn 200 ulike virus.

  Skriv en kommentar

 3. Sykdom i øvre luftveier i spedbarnsalder

  opprettet den

  Hvorfor neseaspirator/nesesuger er viktig?

  Nyfødte kan kun puste gjennom nesen, helt frem til de er ca 6 måneder. Så når en nese blir tett er det essensielt å sikre at pusteevnen opprettholdes. 

  Når de ikke får nok luft gjennom munnen, så vanskeliggjør en tett nese både soving, spising og smokksuging. 

  Som foreldre er det vårt ansvar å sikre at barnet kan puste gjennom nesen. Ved å suge ut hindringer kan vi sikre barnets frie luftveier, en god natts søvn og at mating av babyen ikke blir hindret. 

  Skriv en kommentar

 4. Atopisk hud

  opprettet den under Hudpleie

  Hva er atopisk hud?

  Atopisk hud er en betennelsessituasjon i huden som gjerne har en arvelig faktor og av en allergisk typologi som ofte gjør seg synlig ved utbrudd som gjør at huden blir veldig tørr og kløende.

  Skriv en kommentar

 5. Avokado

  opprettet den

  Avokadoen har nylig blitt en skikkelig stjerne i den sunne livsstilen. Den er kreditert med en rekke fordeler, noen av dem er hypoteser og andre er vitenskapelig bevist. 

  Skriv en kommentar